Չորեքշաբթի, 24.04.2024, 05:34 | Главная | Регистрация | Вход |
Օրացույցь« Ապրիլ 2024 » | Երկ | Երք | Չրք | Հնգ | ՈՒրբ | Շբթ | Կրկ | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Վիճակագրություն
Օնլայն են 1 Հյուրեր 1 Մասնակիցներ 0
|
Главная » Նորությունների արխիվ
Ըստ ճապոնացի նկարիչների` բուսական աշխարհի գծապատկերների անսահման գեղեցկությունն իր արտահայտությունն է գտնում իկեբանա արվեստում: Դա ծաղկահարդարման կամ ծաղկեփունջ կազմելու արվեստ է, բայց ոչ սովորական հասկացությամբ, այն իր մեջ ունի փիլիսոփայություն: Իկեբանան ունի 800 տարվա պատմություն: Այն ստեղծվել է Բուդդայի տաճարում, հոգևորականների կողմից: Ասում են, որ ճապոնուհիները ամուսնության դաշինք չեն կարող կնքել առանց կարուձևի, խոհարարության և իկեբանայի արվեստն իմանալու: Դեռևս 7 տարեկանից ճապոնացի աղջիկներին ուսուցանում են ծաղիկներից կոմպոզիցիաներ ստեղծելու արվեստը, միաժամանակ երեխաների մեջ դաստիարակում ներդաշնակության և կատարելության զգացում: Իկեբանան իգական դպրոցներում և քոլեջներում համարվում է հիմնական և պարտադիր առարկա: Մասնագետներ դառնալու համար ուսանում են 3 տարի և 10 ամիս, որի ընթացքում ծանոթանում են գեղանկարչության, ծաղիկների բուրմունքի, գույների, երանգների եւ բույսերի կազմաբանության հետ: Ամեն տարի Տոկիոյում հայտարարվում են իկեբանայի մրցույթներ:
...
Կարդալ շարունակությունը>>
|
Մեր երկնագույն մոլորակի վրա խնձորն ամենածեր բնակիչներից է: Այն հայտնի է դարձել մարդուն ավելի վաղ, քան մյուս բերքատու ծառերը եվ այսօր տարածված է աշխարհի գրեթե բոլոր երկրներում: Իսկ աճեցման համար օգտագործվող տարածությունների (շուրջ 5 մլն հեկտար) ու բերքահավաքի չափերով գրավում է պատվավոր առաջին տեղը:Խնձորը միաժամանակ եվ միրգ է, եվ դեղ: Այն օգտակար է եվ հիվանդների, եվ առողջների համար, սա մենք վաղուց գիտենք: Այնուամենայնիվ, խնձորի իրական օգտակարությունը գնահատել կարող են միայն նրանք, ում սեղանին այս միրգը հայտնվում է կանոնավոր կերպով:Անգլիական հայտնի ասացվածքն ասում է. «Օրական մի խնձորը բավական է երբեվէ
...
Կարդալ շարունակությունը>>
|
Մեզանից շատերի համար դժվար է պատկերացնել օրվա սկիզբը՝ առանց մեկ բաժակ տաք սուրճի, որի տեսքն ու հատկապես՝ արբեցնող բույրն արդեն իսկ ստիպում են արթնանալ մի քանի հաճելի րոպեներ վայելելու ակնկալիքով: Եվ դա սուրճի հմայքներից միակը չէ. բոլորս էլ գիտենք, որ զրույցը շատ ավելի ջերմ ու մտերմիկ է դառնում, երբ մատուցվում է նորին մեծություն սուրճը... Հարց է ծագում՝ մի՞թե այդ ըմպելիքն ինչ-որ գերբնական հատկություններ ունի... Իսկ գուցե այն վտանգավո՞ր է մեր առողջության համար... Կամ էլ գուցե թմրեցնում է մեր ուղեղը եվ կախվածությու՞ն առաջացնում:
Եկեք պարզենք:
Կոֆեինի քիմիական կառո
...
Կարդալ շարունակությունը>>
|
Խաղողի առողջարար հատկությունների մասին հայտնի է եղել դեռեվս շատ վաղուց: Ըստ Աստվածաշնչի ջրհեղեղից հետո Արարատ լեռան ստորոտին աճեցված առաջին բույսը եղել է հենց խաղողը: Իսկ Հին հույներն ու հռոմեացիները դեռեվս մեր թվարկությունից առաջ կիրառում էին խաղողաբուժությունը՝ որպես ուժերի վերականգնման եվ օրգանիզմում նյութափոխանակության կարգավորման միջոց: Այն նաեվ լավ միջոց էր համարվում անգինայի, բերանի խոռոչի խոցի եվ այլ հիվանդությունների բուժման համար: Իսկ խաղողի հյութը միշտ համարվել է թուլացնող, ընդհանուր ամրապնդող, խորխաբեր եվ միզամուղ միջոց: Մասնավորապես, չհասունացած խաղողի հյութը շատ լավ միջոց է մարմնի ջերմաստիճանի իջեցման, ինչպես նաեվ՝ կոկորդի ողողումներ անելու համար:
...
Կարդալ շարունակությունը>>
|
Անասնաբուծության հիմնական նպատակն է ստանալ առավելագույն չափով արտադրանք` ամենաբարձր որակի ու ցածր ինքնարժեքով: Ուստի անասնաբուծության բնագավառում գործադրվող միջոցառումների գլխավոր խնդիրն է ռացիոնալ կերպով կազմակերպել արտադրությունը և առաջին հերթին կենդանիների կերակրումը, պահվածքը և տոհմային օգտագործումը` նպատակ ունենալով մեծ չափով բարձրացնել կենդանիների արտադրողականությունը և անասնաբուծությունից ստացվող արտադրանքը: Գործադրվող միջոցառումների արդյունքները գնահատելու համար անհրաժեշտ է ունենալ կենդանիների մթերատվության գնահատման օբյեկտիվ տվյալներ և առաջին հերթին հաշվառման ճիշտ դրվածք: Կենդանիների մթերատվության հաշվառումը և ճիշտ գնահատումը մեծ նշանակություն ունի նախ` տնտեսությունը պլանային եղանակով վարելու և տնտեսության ներսում հաշվառում կատարելու համար, երկրորդ` այդպիսի հաշվառումը թույլ է տալիս կենդանիների ընտրությունը և զույգընտրությունը ճիշտ կերպով վարելու համար, երրորդ` բավականաչափ ճիշտ գիտենալով կենդանիների մթերատվության մեծությունը և նրա վրա ազդող գործոնների բնույթը` կարելի է տո
...
Կարդալ շարունակությունը>>
|
Դելֆինները մեկ աչքը բաց են քնում: Կովի կաթից ալերգիա ունեցող մարդկանց թիվն աշխարհում ավելի մեծ է, քան մյուս բոլոր սննդամթերքներից: Ուղտը երեք կոպ ունի` ավազե փոթորիկներից պաշտպանվելու համար:
...
Կարդալ շարունակությունը>>
|
|
| |